Slik hører jeg – en film om ungdom og hørsel

Kortfilm av, med og for ungdom med nedsatt hørsel, for å motivere til å informere sine omgivelser om eget hørselstap.

Prosjektet har laget tre filmer:

  • Ung hørsel: Haakons dag
  • Ung hørsel: Skulle ønske jeg visste
  • Ung hørsel: Mine beste tips

 

Klikk her for å se filmene

Filmserien er produsert av filmselskapet Magga og Anders AS på bakgrunn av arbeidet til en prosjektgruppe på ca. 20 ungdommer med hørselstap i alderen 16-19 år.

Gjennom ulike workshops har ungdommen utarbeidet ideer og fått fram ulike sider ved hørsel og hørselstap, og seks av ungdommene deler sine erfaringer i filmene. I tillegg har også styremedlemmer fra Hørselshemmede Landsforbunds Ungdom (HLFU) hatt en workshop med filmselskapet for å dele sine erfaringer.

Filmene gir ungdom verktøy til å øke kunnskapen om eget hørselstap, og reflektere over gode strategier for å kunne informere omgivelsene om hørselstapet. Filmene utfordrer ungdoms egen ambivalens når det gjelder å informere omgivelsene om hørselstilrettelegging, samt å starte prosesser for læring og videreutvikling av identitet knyttet til egen hørsel. Gjennom filmene møter vi ungdom som deler sine erfaringer og utfordrer seeren til å finne ut mer både om egen hørsel og om strategier for å informere sine omgivelser på ulike livsarenaer. Mange voksne med nedsatt hørsel vil også ha stor glede og utbytte av å se filmene.

Prosjektet er et samarbeid mellom HLF Utvikling AS og Statped, og ble ledet av Anders Wicken Ølander (prosjektmedarbeider) fra Statped og Per Otto R Dahl (prosjektleder) fra HLF Utvikling AS.

Ungdommene, filmselskapet Magga og Anders og vi prosjektmedarbeidere er stolte over filmene vi har laget, og håper du vil like dem. God filmopplevelse!

HLF Utvikling as avvikles 1. mai 2024.

Alle tidligere ansatte i HLF Utvikling blir da ansatt i HLF Rehabilitering as. Hørselspedagogene fortsetter som en avdeling i HLF Rehabilitering.

Vi anvender informasjonskapsler ("cookies") for å gi deg en behagelig brukeropplevelse.