Hjem > Prosjekter

Prosjekter

Vi har som mål å utvikle nye tjenester til personer med hørselsutfordringer, nye metoder og utvikle hørselsomsorgen i Norge. Målsetting for ethvert prosjekt er å skape en enklere hverdag for landets hørselshemmede. Dette gjør vi ved omfattende prosjektvirksomhet.

Våre søstervirksomheter HLF Rehabilitering og Briskeby videregående skole er arenaer der mange mennesker med ulike hørselsutfordringer deltar hvert år og dette gir oss en nærhet til praksisfeltet som er unik og nødvendig for utviklingsprosjekter.

Mange av våre prosjekter er støttet av Stiftelsen Dam. Støtten gjør at vi kan utforske og utvikle for å fremme god hørselsomsorg.

Gjennom prosjektene får vi stadig nye samarbeidspartnere både i og utenfor fagområdet hørsel, noe som gir fruktbare og spennende synergier.

Vi søker til Stiftelsen Dam gjennom vår eierorganisasjon HLF. Her finner du oversikt over alle prosjekter fremmet gjennom HLF.

Vi ønsker forskningsmiljøer, brukerorganisasjoner, leverandører innen hørselsområdet og andre velkommen til å ta kontakt!

Utvalgte prosjekter

SmartHørsel

SmartHørsel er en app som er laget for tjenesteytere og pårørende til brukere av høreapparat. Appen tar for seg bruk, stell og vedlikehold av høreapparater fra de fleste leverandører.

Typebot

Typebot er et program til PC og Mac som produserer automatisk teksting i sanntid. Programmet er gratis å bruke, støtter over 30 språk og tilbyr direkteoversetting mellom to språk.